BLOC DE L'ASSOCIACIÓ CATALANA DE FUTBOL BOTONS

Un lloc per seguir l'actualitat botonera i parlar de la nostra afició.

dilluns, 23 de gener del 2012

Villaverde guanya el Sant Burget 2012

El passat dissabte 21 de gener es va disputar el ja tradicional torneig de Sant Burget a Sta. Maria de Palautordera. 32 participants lluitaven per tenir l'honor de tornar a ser el nou campió de, segurament, el torneig que reuneix el millor talent del futbol botons català. Aquest cop la presència de l'ACFB estva ostensiblement disminuïda donat que portaven baixes importants com el Botofumeiro, el Rampone, l'Almívar o el Comtal, asidu habitual de tots els tornejos.




El torneig, sempre genialment organitzat per la gent de Palau, va ser, a més a més, amenitzat amb una porra matinera. Tothom que volia pagava 2 euros i tenia que decidir qui eren els semifinalistes, sotscampió i campió del torneig. Tocornal i Villaverde varen ser els favorits de la gran majoria i com veurem més endavant, van encertar força els pronòstics. Així mateix, es faria el sorteig d'un pernil, per gentilessa de Can Bonamic, entre els equips participants en la consolació.


La primera fase, constituïda per 4 grups de 8 ja va deparar les dues primeres campanades. Despertaferro, el darrer campió d'aquest torneig, quedava eliminat, a l'igual que en Llove, un dels 3 reis de Palau. Ells dos, més tard, es disputarien la final de la consolació, que va caure en mans de l'Antoni (Llove).



En Ferran (Despertaferro) declarava no haver trobat en cap moment el seu joc i considerava justa la seva eliminació ja que no va tenir el dia, especialment, en el xut a porta. En Llove, per altra banda, va pagar molt car el seu empat amb l'Huracà a la primera fase així com la victòria del Palauenc amb en Batman.


D'altra banda, en Palauenc i en Betis es colaven entre el top 16 amb unes actuacions brillants, demostrant un cop més, que el futur d'això passa pel BAP. Els vuitens de final va deparar com sempre emocions i lluita fins el final. Destacar la meritòria classificació del Levante com a primer del seu grup, deixant segon de grup al Tocornal i eliminant a l'Sporting. Els quarts finalistes foren Levante-Villaverde, Gràcia'96-Tocornal, Batman-Vitamènia i ICK-Chondos.

Els 4 semifinalistes Batman-Tocornal-Villaverde i Chondos van resoldre els seus partits amb una solvència inesperada fet que feia pensar en unes semifinals apasionants.

No obstant, Villaverde i Tocornal, els dos equips més en forma actualment, van solventar amb solvència els seus partits, repetint de nou la gran final que ja es va poder veure en el torneig de Nadal.





Però el guió d'aquesta final era molt diferent a la final del Nadal. Tocornal es va posar per davant 2 a 0 i quan semblava que en Manel ho tenia guanyat, l'Alan va començar a desplegar el seu joc basat en el passi i un potent xut a porteria empatant el partit a 2 i condemnant la sort dels dos al gol d'or. I de nou, l'Alan li va tornar a guanyar la partida al Manel. Una gran final de nou, amb un guió conegut. L'Alan Jaumandreu (Villaverde) està un esglaó per sobre de tots i un Tocornal en el seu millor moment de la història ha perdut dues finals consecutives amb ell. Sembla que enguany els dos estan condemnats a jugar-se moltes coses. A la lliga igualats, veurem que passa en la resta de tornejos de la temporada.


Després dinar de germanor i entrega de premis. Ah!, per cert, la porra la van guanyar el Tocornal i el Palíndrom que varen acordar fer entrega dels diners a la tresoreria del BAP per continuar amb la projecció del nostre joc. I el pernil, per l'Huracà, que va decidir compartir-lo amb tothom amb un torneig que es farà d'aquí uns dies.


En definitiva, gran vetllada com sempre la que ens ofereix Sant Burget i una crida a la reflexió per a l'ACFB ja que el descens de nombre de participants d'aquesta associació comença a ser preocupant.

Gràcies a l'Almogàvers per les fotografies aportades.

1 comentari:

  1. En Manel ha descrit molt acuradament el que va estar el torneig de Sant Burget. Jo voldria afegir la importància que te el nostre joc per la relació inter-generacional.
    Van haver participants de tres generacions diferents: avis, fills i nets, la majoria sense relació de parentat entre ells, que van competir amistosament.
    No es fàcil trobar àmbits de enteniment entre edats diverses i participant a l'hora les tres generacions.
    Això demostra la capacitat de relació que, sense dubte, te el futbols-botons.

    ResponElimina