BLOC DE L'ASSOCIACIÓ CATALANA DE FUTBOL BOTONS

Un lloc per seguir l'actualitat botonera i parlar de la nostra afició.

diumenge, 17 de gener del 2010

El gol d'or.

Torneig si, torneig també, ens trobem a les fases finals aquell partit o aquells partits que se'n van a la pròrroga per a veure quan s'aconsegueix el gol d'or que classifiqui un dels dos i que, sovint, pot durar tan temps o més com el propi partit donat que no hi ha límit temporal.

Crec que hauríem de buscar una solució amb aquest tema donat que la durada d'aquests partits qüestiona l'agilitat i l'espectacularitat del nostre joc, així com l'organització del propi torneig que es pot allargar molta estona si hi han molts partits condemnats al gol d'or.

La solució que jo proposo és la de 5 minuts de pròrroga i, un cop finalitzada, xuts a porteria que, tot i que podrien ser penaltys, en el nostre joc el penalty és relativament senzill. Proposo tres variants.

1.- 3 xuts per equip de manera alternativa. La pilota al mig del camp i el botó al punt de penalty propi.

2.- 3 xuts per equip de manera alternativa. La pilota al punt de penalty i el botó al mig del camp.

3.- Una variant semblant al penalty de l'hoquei patins. Botó i pilota al mig del camp. Una primera tirada per col·locar la pilota més enllà de la zona neutral i la segona tirada és xut a gol. Això es faria 1 cop per equip fins que un fallés i l'altra marqués.

Només són suggerències. El que no podem fer, crec jo, és seguir com ara o argumentar que això afavoreix a l'equip que xuta millor perquè el gol d'or ja afavoreix l'equip que xuta millor.

9 comentaris:

  1. Manel, tens raó, a vegades el gol d'or no arriba mai. La sol·lució no és fàcil. Guanyar un torneig no solament és guanyar la final, hauria de ser un premi a la regularitat en el torneig. Trobo més just que en cas d'empat en els 5 minuts de pròrroga, es tingués en compte els partits guanyats o bé els gols a favor en segona instancia o algun altre sistema similar. Y "rizando el rizo", anulant la zona neutral en el temps de prórroga.

    ResponElimina
  2. Hola Jordi, doncs crec que amb un torneig no pots premiar la regularitat perquè depèn molt dels rivals que et toqui.

    Tot i això si que una possible solució seria a quarts de final que, com s'enfronten primers contra segons de grup, premiar al primer de grup que l'empat el classifica amb ell.

    ResponElimina
  3. Estic per la 2a o la 3a proposta, per resoldre el partit. La regularitat sempre es complexe, donat que els sorteijos dels grups no sempre son coherents amb els nivells i a banda hi han equips de potencial, que venen poc i es posible que per sorteig completin un grup fort quan no tocarien allí.
    La solució de toc i xut, es imaginativa, acabariem aviat, jajajaja

    ResponElimina
  4. Jo crec també, que la solució està per fer alguna opció tipus la proposta del Manel. Totes em semblan factibles.

    Lo de que un equip, per que hagi fet merits(relatius) anteriors.. pogui classificar-se nomès empatant.. no m'agrada. Aquests partits de play off, tenen que ser en igualtat total de condicions.

    I lo de que en la prórroga, s'anuli la zona neutral, donc no em sembla mala idea.

    ResponElimina
  5. Amics, crec que de cara al futur hauríem de fer una proposte en ferm. La meva tercera opció, tot i que crec que s'enten, m'agradaria demostrar-la en el camp. Un dia que ens veiem en parlem. Jo, actualment, tindré tendència a venir els dimarts.

    ResponElimina
  6. Hola malalts,
    amb el vostre permís m'incorporo a la tertúlia.La meva opinió, em sembla q fins i tot, ja l'hem provat a Palau, és després de 3 ó 5 minuts de pròrroga, i l'empat sigui pel millor classificat a rondes anteriors o el q hagi aconsseguit més punts de ranquing aquell mateix dia.
    No stic d'acord amb el xutar lluny de la pilota, ja q crec q només es premia la punteria. Cosa q és contraposada el nostre reglament, on sempre s'ha buscat la presició i el toc.
    Ara q si s'ha de resoldre a caixa o faixa, la proposta de tocar(treure de zona neutral) i xutar (sense haber-la provat), sembla prou bona

    ResponElimina
  7. Seguint el criteri d'en Batman proposo:

    Fer servir dos botons, més lógicament el porter de l'equip contrari.
    Tirar un córner directe amb un dels dos botons, tenint l'altre situat al bell mitg del punt de penal de l'àrea sobre la que es llença el córner, i amb dues tirades com a máxim, fer gol.
    El porter es podrà col·locar amb la mà, si fa falta, en el dos tirs.
    Amb aquestes condicions, fer 3 sacades de córner seguides cada equip (sempre des de la mateixa cantonada)i guanyaria la classificació l'equip que fes més gols.
    Amb aquesta sol·lució hi ha toc, passada i xut a gol tot amb una mateixa jugada.
    Si a més l'equip que fa el llançament, sap tirar a rebotar en el botó situat sobre el punt de penal i fer gol en una sola jugada, encara millor, peró sería opcional.

    ResponElimina
  8. Disculpeu-me: Dues precisions del tot importants sobre la meva proposta anterior.

    1.- El tamany del dos botons escollits haurìa de ser el més petit dels tamanys autoritzants en el partir classificatori.

    2.- Té d'haver-hi passada en el primer tir. Si no s'aconsegueix, ja no es podrà fer la segona tirada i el primer dels tres llançaments autoritzats, s'habria perdut.

    ResponElimina
  9. Em sembla molt interessant la proposta del Almogàvers.
    Serian 3 llançaments de córner directe per equip. Amb un sol receptor.

    Voto por ello!

    ResponElimina